Japán Kristálygomba
Felhasználási lehetőségek:
Idegbetegségek,
belső daganatok, ízületi gyulladás, szívinfarktus, epe-, máj-, vese,
fertőző májgyulladás, gyomor- és bélbetegségek, hasmenés, szorulás,
vérkép problémák, kiütések, ekcémák,légzőszervek hurutos megbetegedései, krónikus bélgyulladás,hólyag problémák, segít a hosszú betegségek lábadozásánál, krónikus női betegségeknél
Az emésztésre is jó hatással van, a közérzetet javítja, a vérnyomást és a súlyt normalizálja, a vastagbél rák esélyét jelentősen csökkenti, gyógyítja a bőrkiütéseket, ekcémákat, állítólag cisztákat és asztmát is gyógyít.
Antibiotikumos kezelések után kifejezetten hasznos fogyasztani, helyreállítja a bélflóra egyensúlyát.
Nőknek
érdemes a terhesség alatt is fogyasztani, enyhíti a menstruációs
kényelmetlenségeket, és javítja a közérzetet. Megakadályozza a táplálék
belekben való rothadását, és hozzájárul a test méregtelenítéséhez.
Adagolás:
Idegekre, gyomorfekélyre, asztma, bronchitis, vérszegénység, vérkép problémák, sclerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás, vese-, hólyag-, epebetegségek,:
napi 1 liter
Súlyos esetben : napi 2 liter;
Kiütések, ekcémák: naponta 0.5 liter, külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni, ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni. 2-4 hét alatt a makacs kiütések is eltűnnek;
A LEGFONTOSABB!!! : A KRISTÁLYGOMBA MEGAKADÁLYOZZA A TÁPLÁLÉK ROTHADÁSÁT A BELEKBEN, EZÁLTAL GYÓGYÍT ÉS ÉLETHOSSZABBÍTÓ HATÁSA VAN. A KRISTÁLYGOMBÁT NAPONTA KELL INNI, NEM ZAVARJA AZ EMÉSZTÉST, MERT GYORSAN FELSZÍVÓDVA A VÉRBE JUT. KOMOLY, HOSSZANTARTÓ BETEGSÉGEKNÉL BŐSÉGESEN SZÜKSÉGES KRISTÁLYGOMBÁT INNI REGGEL, DÉLBEN, ESTE FÉL-FÉL LITERT.
A kristálygomba nagy halom jótékony mikroorganizmus szimbiózisából áll, több mint 500 féle tejsav baktérium (lactobacillus) és élesztőgomba alkotja.
Két fázis van a gomba életében:
1. - amikor dolgozik és limonádét termel, ekkor valahol a lakásban ott kell tárolni, ahol nincs túl meleg, de nincs is nagyon hideg, mert hidegebben nem „dolgozik" megfelelően , melegben pedig túlerjed!
2. - amikor éppen nem akartok csinálni,a hűtőben kell pihentetni
Fontos! A gomba fémmel nem érintkezhet!!
Kellékek:
- egy darab műanyag gyümölcsmosó tál
- egy darab műanyag szűrő (szita)
- egy darab műanyag tölcsér
- egy darab műanyag kanál
- egy darab műanyag „fakanál" a kevergetéshez
-
két darab kb. 2 literes üveg kancsó, vagy műanyag flakon (az üvegkancsó
jobb, mert nehezebb) Az egyikben érleled, a másikba szűröd a kész
levet.
Első teendő a gombával, hogy a szűrőbe téve jó alaposan át kell mosni folyóvízzel, kb ½ perc. Annak, hogy a gombák szépen szaporodjanak, hogy a víz, amivel átmossuk, kézmeleg legyen. Vagyis: a langyostól egy kicsit melegebb.
A hozzávalók:
- egy adag japán kristálygomba, kb. 6 evőkanálra való
- kristálycukor, két evőkanállal
- egy csipetnyi mazsola, kb. 15 szem (lehet több is!),vagy aszalt ananász kockák, vagy áfonya, vagy aszalt szilva vagy aszalt sárgabarack
- egy fél citrom, vagy akár egy egész is - ez kétfelé vágva - (a végét késsel vágd le!)
- kb. 2 liter sima víz
A két nap alatt 1-2-szer megkeverni
Le lehet szűrni 1-2-3 nap múlva. A két napos a legjobb, mert az egy napos kicsit gyengébb ízű, a három napos (főleg nyáron, mikor melegebb van) már kicsit erjedtebb. Amikor a gomba dolgozik, és megkavarjátok, akkor kicsit buborékos, ez természetes, attól még nem lesz rossz az íze. Ha nem tudjátok leszűrni két nap után (elfoglaltság miatt), akkor tegyétek egy kicsit hűvösebbre, és nem lesz gond vele.
A
2. napon bele kell facsarni a citromot ,célszerű leszűrni, hogy a citrom-cafatok ne a lötyibe kerüljenek,
mert nehéz kihalászni.
A kész löttyöt hűtőben kell tárolni nyáron. Egyébként a hűtőben egy hétig jó ízű marad.
Ezután átmosom a gombát ismét
jó langyos-meleg vízzel, és kezdődik előlről.
A többlet gombát beteszem egy zárható műanyag dobozban, vagy egy befőttes üvegben a hűtőbe, de teszek bele egy kanálnyi cukrot, vizet annyit, hogy bőven ellepje, és időnként (kb. 2 hetente) a félretett gombát is átmosom, nehogy megbuggyanjanak!