Régóta tudjuk, hogy a cukrozott ételek és italok, valamint a finomított
szénhidrátok túlzott fogyasztása nincs kedvező hatással derékvonalunkra,
ráadásul hosszútávon krónikus betegségek kiindulópontjául is
szolgálhatnak. A metabolikus szindróma, a diabétesz és a demencia
mind-mind a túlzott cukorbevitelhez köthetők, de újabban kiderült, hogy a
szívinfarktus kialakulása is lehet ennek a tényezőnek az eredménye.
Korábbi kutatások is megerősítették, hogy a magas glükóz
szint drámaian növeli a rák kockázatát, ráadásul a már kialakult rák
esetén „üzemanyagként” szolgál a ráksejtek növekedéséhez és
terjedéséhez.A szívinfarktus és a további szívproblémák nem elkerülhetetlenek, még
akkor is, ha a családban korábban már többször előfordult ez a kór. A
cukros italok, ételek, édességek, és a finomított szénhidrátok, melyek
hirtelen növelik a glükóz szintet, szigorúan kerülendők, ha meg akarjuk
előzni a szív- és érrendszeri rendellenességeket, de a kiegyensúlyozott
étrend és a rendszeres testmozgás is alapfeltételei a hosszú távú
egészségnek.
Vércukorszintünket pedig tartsuk megfigyelés alatt, étkezés után 2
órával a helyes érték nem haladhatja meg a 100 mg/dl-t (5,2mmol/l)
Paleolit táplálkozás jó hatással van a cukorbetegségre!
|